A mi történetünk

  • Home
  • A mi történetünk

Vállalkozásunkat több mint 25 éve alapítottuk, s viszonylag hosszabb szünet után 2009-ben élesztettük újjá.

1994-ben kezdtük el különféle régi, már elfeledett játékok leírását kutatni, majd ezeket összegyűjtve állt össze a TUDOR Játékcsalád. Célunk, hogy népszerűséget szerezzünk az emberi logikát, taktikai, stratégiai készséget megmozgató táblás játékoknak. A régi táblás játékok többsége korábban kultikus célokat szolgált. A tábla ábrái, a bábok színe, mozgása mindig jelentőséggel bírt. A játékok az eredeti szabályokkal készülnek. Minden játék tartalmaz egy kisebb történeti ismertetőt a kialakulásáról, s játékká válásának előzményeiről.Az elmúlt években sok helyre eljutottunk az országban, számos fesztiválon, közösségi rendezvényen tartottunk játszóházat, sok helyen tartós kapcsolat alakult ki vendéglátóinkkal. Rendszeresen részt veszünk a Savaria Karneválon, a Győrkőcfesztiválon, a székesfehérvári Hetedhét játékfesztiválon is, de sikerrel mutatkoztunk be a nagyvázsonyi Szent Mihály Napokon, a Nádasdy Történelmi Fesztiválon, vagy a Kiss Áron Magyar Játéktársaság különböző rendezvényein. Jártunk Kapolcson, Mosnomagyaróváron, Budapesten, Debrecenben, Szentendrén, Székesfehérváron és más, főleg dunántúli településen is. 2015-ben A Magyar Képzőművészetért Alapítvány díját is elnyertük, és részt vehettünk egy kiállításon a Duna Palotában és a Kiss Áron Magyar Játéktársaság kiállítótermében is. Külföldön is sikeresen mutatkoztunk be a Potsdami Játékfesztiválon. A játszóházak tematikáját igyekszünk mindig a szervezők igényeihez igazítani, megőrizve a játék történetének hitelességét. A játékok elhelyezhetők az ókori provinciákba, a meseírók hazájába, a világ különböző tájaira, középkori várakhoz kapcsolva - s a lehetőségek szinte kimeríthetetlenek.
A játékgyűjtemény az elmúlt években egyre bővült, ami lehetővé teszi, hogy a jelenleg forgalmazott 8 termék - ami összesen 15 játékot jelent - fokozatosan gyarapodjon. A játszóházakban használt nagy méretű míves tábláinkból már több mint 50 különböző játékot készítettünk el. Szeretnénk folyamatosan fejlődni, ezért még ma is több mint 20 játékleírás várja, hogy fa táblába formálódva eljusson az érdeklődőkhöz. Elsődleges célunk, hogy egy régi játékkultúra terjedjen ismét Magyarországon, ezért az árusítás mellett gyakran tartunk játszóházakat is. Egyes darabok elkészültek már egyedi kivitelben is pl. márvány táblába vésve vagy farönkből formázva. Ezek elsősorban bemutatókon, játszóházakon kellékek, illetve egyedi reprezentatív ajándékul szolgálnak. Ma már több, mint 50 különböző nagy méretű játékot tudunk a játszóházakban felkínálni.
Évek óta tartunk különböző közösségek részére tematikus játszóházakat, amelyeken társasjátékaink mellett különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők. A játszóházat gyakorlott és képzett vezetők irányítják.
2011.

2011. óta a Kiss Áron Magyar Játék Társaság tagjaként dolgozunk a játékkultúra fejlesztésén.

2015.

2015-ben részt vehettünk A Magyar Kézművességért Alapítvány kiállításán a Duna Palotában, ahol a Kiss Áron Magyar Játéktársaság, a Kossuth Kiadó és az Emberi Erőforrások MInisztérium dját is elnyertük.

2016.

2016-ban önálló kiállítást rendezhettünk játékainkból a Kiss Áron Magyar Játéktársaság kiállítótermében.

Győr mellett, Ménfőcsanakon élünk, s itt neveljük négy gyermekünket, akik majd ha lassan kirepülnek a fészekből, egy-egy parti játékra biztosan haztérnek majd....

(Kis Kati és Sütheő Laci)