Táblajáték Műhely és Galéria

  • Home
  • Táblajáték Műhely és Galéria

Megnyitotta kapuit TUDOR Táblajáték Műhely és Galéria

Szeptember28-án nagy érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit a TUDOR Táblajáték Műhely és Galéria a ménfőcsanaki Bezerédj –kastélyban. Sütheő László táblás játékaival lehet játszani azon az állandó játszóhelyen, amit a kastély parkjában és egyik termében alakítottak ki. Az udvaron 10 db, a kestélyban 8 db nagy méretű táblás játék található, kellékekkel, játékszabályokkal. A játszóhelyet egy a táblás játékok történetét bemutató kiállítás is színesíti számos érdekességgel, történettel.
A megnyitón Szabó Jenő mondott köszöntőt, melyben fölidézte a megvalósítás történetét és hangsúlyozta, hogy ismét egy újabb lehetőséggel bővült a település kulturális élete. A játszóhelyet Dr Györgyi Erzsébet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság elnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a Társaság már hosszú évek óta figyelemmel kíséri azt a munkát, amit a TUDOR játékcsalád alkotói végeznek. Évek óta járják az országot és népszerűsítik a táblás játékokat. A Kiss Áron Magyar Játék Társasággal is szoros kapcsolatban állnak, budapesti kiállítótermükben is bemutatkoztak. Most itt, Ménfőcsanakon eresztenek gyökeret, telepednek le ezek a játékok, és adnak lehetőséget gyermeknek és felnőttnek, fiatalnak és idősnek, családoknak arra, hogy a játékban elmerülve kapcsolódjanak ki.
A megnyitó után egy jó hangulatú játszóház várta a családokat. Neves játékmesterek voltak itt: Linka Sándor, logikai játékaival, Gál Péter ördöglakataival, Oláh Zsófia láblabiritusával és pörgettyűivel, Sárdi Tibor sakk soduku feladványaival, a Szigetszentmiklós Gombfoci Klub gomfocival. Volt Brumi Bandi Band koncert is, végül Härtlein Károly és Tóth Pál fergeteges fizikai kísérletei zárták a programot.

A kastély udvar most az épület felújítása miatt zárva lesz egy ideig, de a teremben lévő játékok használhatók egész évben. Az őszi, téli időszakban havonta egy alkalommal Sütheő László várja az érdeklődőket, amikor is bővebben meg lehet ismerkedni a táblás játékokkal. AZ első ilyen alkalom OKTÓBER 12-én 17 órakor lesz a Bezerédj-kastélyban. MINDENKIT VÁR a TUDOR TÁBLAJÁTÉK MŰHELY!